Elkaar kennen en erkennen
Weten waar je vandaan komt én naartoe gaat
Op het Fioretti wordt meerwaarde gecreëerd
en geanticipeerd op de toekomst
Een school die je uitdaagt tot presteren
Geborgen, duurzaam en vooruitstrevend
Samen werken aan wat je wilt en kunt
Dát is leren op ’t Fioretti
Het Fioretti College is een school waar met persoonlijke aandacht het beste in elke leerling naar boven gehaald wordt. Daarom werken we in kleine teams/ onderwijsgroepen. Aan een groep leerlingen is een vaste groep leraren gekoppeld. Leerlingen werken aan een onderwijsprogramma op maat, met tijd en ruimte voor oriëntatie op vervolgopleiding en beroep. Onze leerlingen leren door te doen, door te ervaren en door de opgedane kennis toe te passen. Het gaat om weten wat je kan en wat je daarmee kunt. Op die manier halen we talenten in elke leerling naar boven. We streven ernaar onze leerlingen op te leiden tot zelfbewuste burgers met aandacht voor duurzaamheid, diversiteit en een gezonde levensstijl.
- Goed kwalitatief onderwijs, passend bij de leerling
- Goede ondersteuning en begeleiding
- Brugklassers hebben een eigen plek binnen de school
- Talenten ontwikkelen tijdens talenturen; keuze uit sportieve, muzikale, creatieve of technische workshops
- Gave activiteiten tijdens de Fioweken en aandacht voor projecten, stages en excursies
- Lessen in moderne theorie- en praktijklokalen en op leerpleinen
- In de bovenbouw van het vmbo keuze uit 6 profielen:
- Bouwen, Wonen, en Interieur
- Produceren, Installeren en Energie
- Mobiliteit & Transport
- Economie & Ondernemen
- Horeca, Bakkerij en Recreatie
- Zorg & Welzijn
- En wellicht zelfs binnenkort nog meer!
- In de bovenbouw van de mavo volgen leerlingen naast de 6 examenvakken een praktijkgericht programma (keuze uit Dienstverlening & Producten, Technologie & Toepassing en Zorg & Welzijn), waarbij ze werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven in de regio
- Veel aandacht voor een fijne sfeer op school. Iedereen is welkom, en respect en aandacht voor elkaar zijn vanzelfsprekend
Het Fioretti College is een school voor middelbaar algemeen vormend onderwijs (mavo), voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs (PrO).
- Vmbo:
- Basisberoepsgerichte leerweg: voor leerlingen die niet zozeer theoretisch, maar meer praktisch zijn ingesteld. Het examenprogramma is minder uitgebreid en meer praktisch dan dat van de andere leerwegen. Het diploma geeft recht op instroom in niveau 2 van het mbo.
- Kaderberoepsgerichte leerweg: voor leerlingen die theoretische kennis het liefst opdoen door praktisch bezig te zijn. Het examenprogramma is uitgebreider dan het programma basisberoeps en praktischer dan de mavo. Het diploma geeft recht op instroom in niveau 3 / 4 van het mbo.
In de bovenbouw (klas 3 en 4) heeft de leerling de keuze uit zes profielen: Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Mobiliteit & Transport (M&T) en Zorg & Welzijn (Z&W).
- Mavo: leerlingen die theoretisch bezig willen zijn, vinden hier hun uitdaging. Het diploma geeft recht op instroom in niveau 3 of 4 van het mbo of de havo. De leerlingen volgen in de bovenbouw een praktijkgericht programma: Dienstverlening & Producten (D&P), Technologie & Toepassing (T&T) of Zorg & Welzijn.
- Combiklas mavo-kader: voor leerlingen die in de nabije toekomst mogelijk mavo gaan volgen, maar misschien nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Er wordt nadrukkelijker maatwerk geleverd en toegewerkt naar het meest passende niveau: mavo of soms kaderberoeps.
- Havo-mavo brugklas: voor leerlingen waarvan nog niet duidelijk is of havo of mavo het juiste schooltype is. Zij krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen College. In de loop van het jaar wordt bepaald welke vervolgroute de meest geschikt is: havo (op het Zwijsen College) of mavo (op het Fioretti College).
- Combiklas basisberoepsgerichte leerweg-praktijkonderwijs: voor leerlingen waarbij doorgroei naar vmbo mogelijk is, maar start bij praktijkonderwijs wenselijk is in verband met de extra begeleiding en ondersteuning. Ze krijgen les op vmbo-basisniveau en praktijklessen bij praktijkonderwijs. Langzaam wordt er toegewerkt naar het best passende niveau (vmbo-basisberoepsgerichte leerweg of praktijkonderwijs)
- Praktijkonderwijs: voor leerlingen die leren door doen. In de onderbouw worden zowel de didactische als praktijkvakken (zoals bijv. koken, metaaltechniek, bouwtechniek, groen, verkoop, textiele vorming) op niveau en op maat aangeboden. In de bovenbouw ligt de focus op arbeidsgerichte vaardigheden en/of voorbereiding mbo-entree. Door o.a. stages worden de leerlingen op hun toekomstige beroep voorbereid.
Meer informatie vind je op de website:
Neem dan contact op met één van de teamleiders van de brugklassen of de ondersteuningscoördinatoren:
Dhr. N. van Eijk, teamleider basisberoepsgerichte leerweg onderbouw, nikky.vaneijk@voveghel.nl
Dhr. J. Arts, teamleider kaderberoepsgerichte leerweg onderbouw, joris.arts@voveghel.nl
Dhr. D. Hanegraaf, teamleider mavo onderbouw, danny.hanegraaf@voveghel.nl
Dhr. K. Vijnmans, teamleider praktijkonderwijs, koen.vijnmans@voveghel.nl
Mw. T. Braam, ondersteuningscoördinator vmbo-mavo onderbouw, tonnie.braam@voveghel.nl
Mw. Y. van der Linden, ondersteuningscoördinator praktijkonderwijs, yvonne.vanderlinden@voveghel.nl